На Командорських островах знайшли величезний скелет вимерлої морської корови

Науковець заповідника на Командорських островах під час обстеження берегової лінії виявила майже цілий скелет вимерлої морської корови Стеллера

Про це повідомляє прес-служба Командорського заповідника.

Знайдений скелет складається з 45 хребців, 27 ребер, лівих лопаток, кісток плеча та передпліччя, кількох кісток зап'ястя. У виявленому скелеті був відсутній череп, шийний відділ хребта, а також кілька грудних і хвостових хребців.

Загальна довжина скелета склала 5,2 метра. З огляду на довжину відсутніх частин хребетного стовпа і голови, можна припустити, що загальна довжина тварини дорівнювала або кілька перевищувала 6 метрів.

Ця знахідка цінна тим, що скелет досить добре зберігся. Останні подібні рештки морської корови вчені знаходили ще в XIX столітті. Остання знахідка повного скелета морської корови довжиною 3 метри була на острові Берінга в 1987 році.

Морська корова була дуже великою твариною - до 7-10 метрів в довжину і вагою понад п'ять тонн, приблизно як сухопутні слони. При цьому вона жила тільки на мілководді, і зовсім не вміла пірнати, лише плавати. Харчувалися вони прибережними водоростями, в першу чергу - морською капустою. Під час годівлі корови спиралися кінцівками на дно.