Найбільша батарея у світі за 100 днів. Як Маск посперечався з владою Австралії і виграв

Компанія Tesla Ілона Маска встигла менше, ніж за 100 днів, завершити монтаж станції зберігання енергії Tesla Powerpack в Південній Австралії

Про це пише The Verge.

Прем'єр Південної Австралії Джей Уезерхіл назвав її "найбільшим літій-іонним акумулятором в світі".

Потужність станції становить 100 мегават. У найближчі кілька днів Tesla почне тестувати її, щоб переконатися у відповідності до вимог уряду і працездатності системи. Запуск станції призначено на 1 грудня.

"Вітаю команду Tesla і владу Південної Австралії, які доклали всіх зусиль, щоб станцію встановили в рекордні терміни"

До цього Маск посперечався у Twitter з австралійським мільярдером Майком Кеннон-Бруксом, який засумнівався у термінах:

"Наскільки серйозно ви говорите про цю ставку? Якщо я зроблю ставку, ви можете гарантувати 100 МВт протягом 100 днів?", -написав австралієць.

"Система буде встановлена і запрацює за 100 днів від підписання контракту, в інакшому випадку це буде безкоштовно. Ну що, це досить серйозно для вас?", - відповів Маск.

Ілон Маск запропонував свою допомогу Південній Австралії, оскільки там часто трапляються перебої з подачею електрики. Він пообіцяв передати Австралії електростанцію безкоштовно, якщо не встигне побудувати її за 100 днів з моменту укладення контракту.

Маск підписав договір з владою Аделаїди 29 вересня. Під час укладання договору глава Tesla визнав, що на той момент його компанія вже виконала половину роботи.