В "Укрзалізниці" розповіли, чи братимуть вживані німецькі електрички

"Укрзалізниця" розглядає питання отримання німецьких вживаних дизель-поїздів, але не має наміру домовлятися про передачу вживаних електричок через високу вартість їх модернізації

Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, передає Liga.net.

"Ми оцінюємо показник вартості модернізації цієї техніки для експлуатації в Україні. Спочатку дійсно обговорювали питання використання електричок, приміських електропоїздів. І було серйозне питання, пов'язане з необхідністю проведення їхньої модернізації. Цей проект виявився дуже дорогим", - розповів Кравцов.

Він навів приклад модернізації парку приміських електричок на потужностях Київського електровагоноремонтного заводу.

"Вартість модернізації - близько 40 млн грн за 8-10 вагонний потяг. Якщо говорити про модернізацію німецьких електричок, то вартість може бути вища", - відмітив Кравцов.

Він повідомив, що зараз розглядається питання можливого отримання вживаних німецьких дизель-поїздів.

"Німецькі потяги вимагатимуть капітального ремонту, тому як вони досить довгий час були законсервовані", - уточнив Кравцов.

Він відмітив, що зараз проводиться фінальний розрахунок, скільки коштуватиме капітальний ремонт німецьких дизель-поїздів.

"Ми оцінимо рівень коштів, який буде необхідно вкласти в ці потяги для того, щоб пристосувати їх до українських реалій. Потім порівняємо з вартістю модернізації українських електропоїздів, і тоді буде прийнято рішення", - резюмував Кравцов.

Він також розповів, що Україні краще шукати шляхи безкоштовного отримання європейського вживаного рухомого складу.