У Єгипті підірвали мечеть, 235 загиблих (оновлюється)

У п'ятницю, 24 листопада, в Єгипті в мечеті на Синайському півострові терористи влаштували вибух і стрілянину, внаслідок чого загинули вже 235 людей, ще близько 130 зазнали поранень

Про це повідомляє ВВС.

Напад стався під час п'ятничної молитви. Озброєні бойовики на чотирьох позашляховиках спочатку привели в дію вибуховий пристрій, що перебував у натовпі вірян, а потім відкрили по людях вогонь.

Спочатку повідомлялося про 85 загиблих і 80 поранених, згодом державне телебачення повідомило, що кількість жертв збільшилася до 155 загиблих і 100 поранених.

Мечеть, у якій скоїли теракт, популярна серед послідовників суфізму - ісламської течії, в якій фундаменталісти вбачають елементи ідолопоклонства.

Через масову загибель людей у Єгипті оголосили триденну жалобу.

Атака сталася за місяць після рейду силовиків на притулок терористів угруповання "Хасм" в Західній пустелі неподалік від Каїра. За неофіційними даними, під час бою загинули щонайменше 52 поліцейських, але влада Єгипту заявляє про 16 загиблих.

Крім того, на півночі Синайського півострову єгипетські сили нацбезпеки ведуть постійну боротьбу з терористами "Ісламської держави".

Наразі жодне терористичне угрупування не взяло на себе відповідальності за теракт.

Як потім повідомили ЗМІ, єгипетські безпілотники обстріляли ракетами два позашляховики на півночі Синайського півострова, в результаті чого знищили 15 бойовиків, які були причетні до теракту в мечеті.