Відомий виробник джинсів шив одяг в "ЛНР" і фінансував бойовиків, - СБУ

СБУ звинувачує відомого виробника одягу у фінансуванні терористичної організації "ЛНР"

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисники організували виробництво продукції на тимчасово непідконтрольній території Луганської області. Виготовлений товар реалізовувався у мережі фірмових магазинів по всій території Україні. 

За інформацією спецслужби, зловмисники сплачували "податки" до так званих державних органів "ЛНР". Ці кошти, зокрема, використовувалися на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків.

СБУ обшукала низку офісів та складські приміщення у Київській, Харківській, Одеській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях. Правоохоронці виявили документацію та значну кількість готової до реалізації продукції.

Зазначається, що аналіз вилучених матеріалів та документів підтверджує факт виробництва продукції саме на виробничих потужностях, розміщених на тимчасово окупованій території Луганщини.

Співробітники спецслужби встановили, що надалі товар транспортували через неконтрольовану ділянку українського кордону на територію Росії.

Зловмисники підробляли документи щодо виготовлення продукції нібито на території Росії та інших країн і на їх підставі ввозили товар через митний кордон України для реалізації.

За даними ЗМІ, йдеться про відомого виробника Gloria-Jeans.