"Ісламська держава" погрожує влаштувати теракти на різдвяних ярмарках в Європі

Терористичне угруповання "Ісламська держава" погрожує нападами на різдвяні ярмарки у Великій Британії, Франції і Німеччині

У мережі були перехоплені картинки з відповідними гаслами, що поширювалися серед прибічників "ІД", повідомляє Daily Mail.

Зокрема, бойовики розповсюдили за допомогою месенджера картинку із зображенням фігури в чорному одязі, що стоїть над Санта-Клаусом на тлі Ріджент-стріт в Лондоні. Повідомлення "Скоро у ваші свята" написані були на англійській, французькій і німецькій мовах.

Терористи також розповсюдили картинки з Ейфелевою вежею, на передньому плані якої зображена рука із скривавленим ножем. Повідомлення і зображення були перехоплені агентством BlackOps Cyber, яке спеціалізується на розвідці в Darknet.

Нагадаємо,  24 листопада в мечеті на півночі Синайського півострова (Єгипет) стався теракт.

За попередніми даними, терористи спочатку влаштували вибух в мечеті, а потім відкрили вогонь по людям, які намагалися покинути будівлю, і заблокували площу біля мечеті позашляховиками.

Пізніше стало відомо, що сили безпеки Єгипту знищили щонайменше 15 бойовиків, причетних до нападу на мечеть на півночі Синайського півострова. 

Станом на 25 листопада, число жертв нападу на мечеть на півночі Синайського півострова в Єгипті зросло до 305 осіб.