У МВС пояснили, як Україна потрапила до топ-25 антирейтингу організованої злочинності

Зростання організованої злочинності в Україні, завдяки якому країна посіла 24-те місце в антирейтингу організованої злочинності, обумовлене, зокрема, війною на Донбасі

Про це заявив радник глави МВС Іван Варченко, передає "112 Україна".

"Значною мірою, можливо, цю цифру і це місце України, далеко не престижне, забезпечила війна та пов’язані з нею обставини", - сказав Варченко.

При цьому представник МВС назвав методику складання рейтингу суб'єктивною, оскільки він не відображає цьогорічних показників і використовує як основу дослідження оцінку з боку бізнесу.

"Дані збиралися впродовж 2015-2016 років, а я думаю, ще й у 2014 році. Там є суб’єктивні оцінки, відчуття бізнесу, легко йому працювати чи ні. Мається на увазі легкість у зв’язку з тиском організованої кримінальної злочинності. Хоча разом з тим після нас знаходяться Італія, Болгарія. Ми хотіли б краще знати про методику обрахування саме для України", - сказав радник міністра.

Читайте також: 10 головних проблем, які турбують українців. Опитування соціологів

Чиновник додав, що цьогоріч в Україні зафіксовано на третину менше тяжких злочинів і на 10-15% покращене розкриття правопорушень.

"Порівняно з минулим роком, злочинів, у тому числі особливо тяжких і тяжких, в Україні зафіксовано на третину менше. Розкриття злочинів упродовж року відбувається на 10-15% більше. Це ті показники, які дозволяють говорити, що поліцейський організм вийшов з ситуації глибокого ремонту та починає розгортати свою діяльність і давати динаміку", - підсумував Варченко.