В ОБСЄ військове привітання спостерігача з бойовиком "ЛНР" назвали "мимовільним жестом"

СММ ОБСЄ назвала "мимовільним жестом" привітання свого спостерігача з бойовиком "ЛНР" під час передачі тіл українських військових

Про це повідомляється на сторінці місії у Facebook.

"Чоловік, з яким вітається спостерігач СMM, є членом організації, що займається ексгумацією, передачею тіл та обміном полоненими/затриманими. Спостерігач Місії співпрацює з цією особою та організацією з 2015 року задля того, щоб затримані учасники бойових дій могли повернутися додому або щоби скорботна родина могла хоча б частково примиритися зі втратою рідної людини", - пояснюють в ОБСЄ.

При цьому, у місії повідомляють, що спостерігач припустився "необачності" і з цього приводу "ведеться внутрішня робота з метою недопущення її повторення".

"Це був мимовільний жест, притаманний для багатьох людей, які раніше служили в збройних силах; він у жодному разі не свідчить про схвалення або навіть прихильність до будь-якої позиції чи точки зору. Він, звичайно, не повинен відволікати увагу від тієї важливої роботи, яку виконують спостерігач і його колеги", - вважають в ОБСЄ.