Всі файли в одній коробці - як вибрати зовнішній жорсткий диск

Рано чи пізно будь-який користувач стикається з тим, що необхідної інформації стає занадто багато. Тоді йому може прийти на допомогу зовнішній жорсткий диск. Але ж як його отримати?

Стаціонарний або мобільний

Форм-факторами, при виборі зовнішніх вінчестерів, стають його логістичні властивості. Тобто, або зовнішній жорсткий диск має великий розмір, і встановлюється, наприклад, на столі, або це коробка розміром малого портсигар. Різниця у розмірі доступної пам'яті. Таким чином, портативні моделі можуть містити не більше 2-х терабайт даних. Стаціонарні харди можуть вмістити вдвічі більше пам'яті, але вони у десять разів важче.

Крім цього, живлення компактного зовнішнього жорсткого диска забезпечується звичайним USB-проводом, а ось стаціонарного - окремим блоком живлення з необхідністю підключення до мережі.

Ціна і якість

Купуючи зовнішній вінчестер виробництва нікому невідомої фірми, не плекайте великих ілюзій щодо довговічності пристрою. Набагато надійніше обрати зовнішній жорсткий диск відомої торгової марки через сервіс порівняння цін, що дозволить значно заощадити, і не поставить під сумнів доцільність вашого вибору.

Принцип роботи

Зовнішні харди існують двох видів - класичні HDD і твердотільні SSD. Перші працюють за старим, відомим принципом - всередині вінчествера два магнітних диска, розкручуються шпинделем. Подібна схема продемонструвала свою працездатність за довгі роки експлуатації. Однак твердотільні вінчестери набагато надійніше. Тим більше, якщо мова йде про мобільний пристрій, якій піддається трясці і різного роду струсів.

Обсяг пам'яті

Якщо придивитися уважно, то з'ясується, що купувати зовнішній жорсткий диск вигідно з максимально можливим обсягом пам'яті. Тобто, кращими, у випадку з мобільними хардами, виявляються саме 500 Гб варіанти. При розрахунку ціни за мегабайт отримуємої пам'яті найвигіднішими будуть переносні вінчестери об'ємом 2 Тб.