Шахраї виманюють українців на роботу до Ізраїлю за схемою "швидкі гроші"

Шахраї через мережу заманюють громадян Грузії та України на територію Ізраїлю, обіцяючи їм "швидкі гроші"

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

За данними видання, за цією схемою вдалося заманити до Ізраїлю понад 22 тисячі людей з України та Грузії. Компанії-аферисти розміщують в інтернеті інформацію щодо надання "легких" дозволів на роботу. Схема працює так: людина домовляється з компанією, що обіцяє їй швидке отримання статусу біженця. Це дозволить працювати повний робочий день, заробляючи не менше 5,5 тисяч шекелів у місяць (42 000 грн).

Приїзджаючи до Ізраїлю, людина стає у довгу чергу для отримання притулку. Компанії навіть можуть ще продавати талончики на краще місце у черзі. І поки компанія, що обіцяла швидкі гроші, зникає, громадяни України та Грузії залишаються ще місяцями стояти у черзі.

Сігал Розен, голова громадського напрямку Гарячої лінії для біженців та мігрантів, заявила, що багато хто буквально сплять в офісі міграційної служби у жахливих чергах, навіть у вихідні через те, що останнім часом кількість прохачів статуса біженця зросла до тисяч, а установа може обслугувати лише з 60 до 70 осіб на день.

У 2016 майже 5,7 тисяч українців та 3,5 грузинів повернулись додому без жодного відшкодування від компаній, що обіцяли їм допомогу у знаходженні роботи.

Розен заявила, що Міністерство юстиції повинно розслідувати дії компаній, які, за її словами, займаються торгівлею людьми.