Gorillaz вперше виступатимуть в Україні. Хто це такі і чому їх варто почути

Автори хітів Clint Eastwood, Stylo та Feel Good Inc. вперше приїдуть до України. Що потрібно знати про гурт Gorillaz перед тим, як піти на їхній концерт

У 2018 році у Києві пройде фестиваль UPark Festival. Його хедлайнером стане унікальна команда - віртуальний гурт Gorillaz. Єдиний у своєму роді бенд із мультиплікаційних героїв вперше виступить в Україні. Вони презентуватимуть українцям новий альбом Humanz.

Хто це такі?

Gorillaz — це не просто гурт із Великої Британії. Це віртуальний бенд, у якому грають чотири анімаційних героя: 2D на вокалі і клавішних, Мердок Ніккалс, який грає на бас-гітарі, Нудл на гітарі та Рассел за барабанами та перкусією.

Вони зібралися у гурт у 1998 році після того, як музикант Деймон Алберн познайомився із художником Джеймі Хьюлеттом. Та із ними жодний персонаж не має ніякого зв'язку, усі учасники повністю вигадані.

Gorillaz грає альтернативний рок, бритпоп, тріп-хоп, хіп-хоп електро, інді-рок, даб, регі та поп.

Подейкують, що на віртуальних героях автори проекту зупинились через те, що реальні люди на концертах та зйомках виглядають огидно, а намальовані завжди будуть ідеальними.

Gorillaz — гурт-редкордсмен

Перший альбом, який називається так само, як і гурт, розійшовся світом у кількості семи мільйонів копій. Вони встановили світовий рекорд як найуспішніший віртуальний проект в усій історії музики і потрапили до Книги рекордів Гіннеса.

В 2001 році Gorillaz номінували на престижну музичну премію Mercury Prize, але гурт попросив виключити їх зі списку.

Другий студійна платівка Demon Days ставала платиновою п'ять разів у Великій Британії, а у США отримав 5 номінацій на Греммі у 2006 гоці.

До 2007 році загальна кількість проданих двох альбомів Gorillaz і Demon Days перейшли за відмітку 15 млн. копій.

У 2012 році Gorillaz заявили про перерву, та вже у 28 квітня 2017 року вони випустили п'ятий студійний альбом Humanz.

Тепер із ним гурт приїде до України. Купити квитки на UPark Festival 2018 можна буде з 30.11.17 на сайті.

Хочеш ще вражень? Підписуйся