На Донбасі зросла кількість обстрілів, поранений український військовий

Порівняно з минулою добою кількість ворожих збройних провокацій зросла, бойовики 22 рази обстрілювали опорні пункти ЗСУ у зоні проведення АТО

Про це повідомляє прес-центру штабу АТО.

На Луганському напрямку ворог з мінометів у Лозового, Трьохізбенки і Кримського випустив всього близько двох десятків мін. Підступи до ряду населених пунктів ворог обстрілював з піхотного озброєння.

Зокрема, з гранатометів різних типів - захисників Луганського, Лобачова,  і Зайцево, а зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів - захисників Малинового, Травневого, Жовтого, Новоолександрівки і Станиці Луганської.

На Донецькому напрямку основна вогнева активність бойовиків була зосереджена на Приазов'ї. Тут окупанти неодноразово обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї захисників Водяного і Гнутово, а у Павлополі бойовики вели вогонь з 120-мм мінометів й озброєння БМП.

Також прицільні обстріли з легкого піхотного озброєння і великокаліберних кулеметів російські найманці здійснювали по опорним пунктам неподалік Мар'їнки і Красногорівки.

У відповідь українські військовослужбовці 13 разів придушували вогневу активність бойовиків зі зброї не забороненої мінськими домовленостями.

Внаслідок ворожих обстрілів одного бійця сил АТО було поранено. Його у задовільному стані доправлено до військово-медичної установи.