Трамп ретвітнув антиісламські відео, в уряді Британії це назвали неправильним вчинком

Президент США Дональд Трамп поширив 3 дописи з антимусульманськими відео, які були опубліковані на сторінці британського ультраправого руху

Дописи Трамп репостнув у своєму Twitter.

Відео належить лідерці руху "Британія - перш за все" Джайді Франсен. Вона заявляє, що на одному з роликів мігрант-мусульманин напав на німецького хлопця на милицях, на іншому розбиває статую Діви Марії, а на третьому натовп нібито ісламістів забиває підлітка.

Через 21 годину після першого репосту на сторінці Трампа все ще залишаються всі три посилання. Після них з'явилися більш звичні для Трампа дописи про "фейкові новини CNN" та інші, що виключає версію зламу акаунту. 

Коментарів від прес-служби Трампа з приводу цих відео поки що не було. Натомість репости розкритикували в прес-службі прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей. За словами речника британського прем’єра Тереи Мей, ультранаціоналістична група "Британія - перш за все" поширює розбрат шляхом мови ненависті, брехні та розпалювання ворожнечі.

"Президент вчинив неправильно, зробивши це" - сказав речник Мей, передає The Telegraph.

Рух "Британія - перш за все" заснували в 2011 році екс-члени праворадикальної "Британської національної партії". Група привернула увагу в соцмережах після публікації суперечливих постів про "ісламізацію Британії".

У Джайді Франсен понад 52 тис. підписників у Twitter. Вона з ентузіазмом відповіла Трампу, який поділився її твітами.

"Дональд Трамп самотужки поширив це відео і має біля 44 млн фоловерів! Хай Бог благословить Трампа! Благослови Господь Америку!" - написала Франсен.

Відео також поділилася американський консервативний коментатор Енн Коултер, на яку підписаний Трамп.