Космонавти NASA полетять до космічної станції на вживаній ракеті SpaceX

Космічне агентство NASA погодилося летіти на раніше використаному першому ступені ракети Falcon 9 у майбутньому рейсі на Міжнародну космічну станцію

Про це повідомляє The Verge.

 Місія Commercial Resupply Services-13 планується до старту 8 грудня із мису Канаверал, на чотири дні пізніше, ніж раніше передбачалося через триваючі роботи на стартовому майданчику 40.

Він сильно постраждав 1 вересня 2016 року, коли ракета Falcon 9 вибухнула під час заправки паливом. Місія CRS-13 буде першим використанням стартового майданчика після аварії.

Проте згода NASA використовувати б/в першу сходинку Falcon 9 для місії CRS-13 не означає, що SpaceX має дозвіл пускати в справу бувші у вжитку прискорювачі і у майбутніх місіях NASA.

"SpaceX розробила набір вимог, які вони виконали для повторного використання компонентів", — сказали в агентстві. "Ми переглянули детальний аналіз, і ми запевнили себе, що процеси, які вони використовували для повторного використання бустера, підходять для продовження терміну його експлуатації".

"Ми отримуємо еквівалентну надійність повторно використаного бустера. Як і у випадку з новим прискорювачем, NASA буде розглядати можливість використання в майбутньому прискорювачів, що вже літали у кожному конкретному випадку індивідуально".

CRS-13 також буде використовувати раніше випущену капсулу Dragon для польоту на станцію і назад. Вперше це відбулося у червні, на демонстраційному польоті капсули для місії CRS-11.