Найбільше українців у ЄС живуть у Польщі - 1,2 млн мігрантів

У ЄС найбільше українських мігрантів живуть у Польщі - 1,2 млн осіб

Про це йдеться в дослідженні Expat Insider, передає "Європейська правда".

Приблизно стільки ж українців живуть у Канаді, ще 940 тис. - у  США, 500 тис. - у Бразилії, 231 тис. - в Італії, 230 тис. - у Німеччині.

Найбільша українська діаспора наразі в Росії - 4,4 млн українців.

Рейтинг Expat Insider укладає InterNations - одне з найбільших міжнародних співтовариств для людей, які живуть і працюють за кордоном. Згідно з дослідженням InterNations, більшість українських мігрантів віком близько 32 років. 57% українців за кордоном працюють, 7% - у пошуку роботи, 6% навчаються. При цьому 18% українців зайняті в IT-індустрії.

Українські мігранти, як правило, добре освічені й володіють іноземними мовами, а переїжджають у пошуках кращих умов для життя. Більшість українців констатують, що за кордоном заробляють набагато більше, ніж удома, що дозволяє їм робити суттєві грошові перекази рідним.

"У першому кварталі 2017 року мігранти, що працюють в Польщі (90% з них - це українці), відправили додому за допомогою онлайн-сервісу TransferGo понад 4,3 млрд злотих - це майже на дві третини більше, ніж у 2016 році. Це рекордна сума, яка перевищує практично на 2 млрд злотих обсяг грошових переказів у Польщу", - розповів директор з розвитку бізнесу TransferGo Томас Снітка.