Затриманому на Одещині російському полковнику загрожує 15 років в’язниці

Прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо підозрюваного в участі у терористичній організації

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Під час розслідування з’ясовано, що громадянин Росії у 2014 році увійшов до керівного складу бойовиків на Донбасі та до червня 2017 року приймав активну участь у бойових діях проти українських військових. Підозрюваний мав значний досвід ведення бойових дій у Молдові та Грузії.

Слідство володіє інформацією, що вказаний іноземець особисто катував військовополонених, а також агітував місцеве населення на вступ до лав сепаратистів.

Чоловік був викритий та затриманий співробітниками УСБУ в Одеській області у червні 2017 року, коли намагався незаконно по підробленим документам громадянина України в'їхати до Молдови.

Законом передбачено до 15 років ув’язнення за вчинення злочину за ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації, організаційне сприяння її створенню та діяльності).

Прокуратура не називає прізвища зловмисника. Деталі з повідомлення прокуратури вказують на те, що це затриманий прикордонниками російський полковник Гратов.