Чутками про відставку Білий дім хотів публічно осоромити Тіллерсона, - ЗМІ

Мета чуток про те, що Білий дім хоче замінити державного секретаря Рекса Тіллерсона, полягала в тому, щоб виразити глибоке невдоволення ним президента США Дональда Трампа та публічно осоромити держсекретаря

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело із Білого дому.

Сподівання Білого дому, за словами джерела, полягали в тому, щоб випустити чутки про план заміни Тіллерсона, а потім "дочекатися, щоб він сам пішов".

За даними ще одного джерела, звістка про те, що Білий дім серйозно розглядає можливість заміни Тіллерсона на директора ЦРУ Майка Помпео з'явилася у зв'язку з тим, що Трамп залишається глибоко розчарованим своїм державним секретарем.  Джерело повідомило, що цей план не просто розглядається на рівні персоналу, але й самим Трампом.

"Спроба публічного приниження є лише найостаннішим таким прикладом, що надійшов з Білого дому Трампа, де президент США неодноразово публічно підкошує свого державного секретаря і публічно зневажає свого генерального прокурора", - пише CNN.

"Його публічна реакція на повідомлення у четвер показала відсутність бажання пожаліти свого держсекретаря - який все ще не заперечив, що приватно назвав Трампа "придурком", - додає видання.