Відомий терорист та вербувальник "ІД" підірвав себе під час спецоперації в Грузії

Під час спецоперації в Тбілісі загинув можливий організатор теракту в аеропорту Стамбулу Ахмед Чатаєв, якого в Росії називали главою групи вербувальників "Ісламської держави"

Про це повідомляє Служба держбезпеки Грузії.

Під час протистояння з силовиками Чатаєв підірвав себе. Його впізнали за допомогою дослідження ДНК і відбитків пальців, проведених за участю США.

У Службі держбезпеки Грузії розповідають, що на початковому етапі спецоперації проводили перемовини з учасниками злочинного угрупування, вимагаючи здатися.

Зазначається, що для забезпечення безпеки населення здійснили евакуацію жителів з корпусу і прилеглої території. Члени злочинної групи відмовилися від пропозиції правоохоронців здатися - відкрили вогонь з автоматичної зброї і кинули гранати.

В результаті спецоперації, яка тривала 20 годин, були ліквідовані двоє зловмисників, а Чатаєв, який знаходився в квартирі, підірвав себе.

Довідка:

За даними видання "Медуза", Чатаєв - уродженець Чечні, з початку 2000-х перебував в розшуку. Його називали представником лідера терористів Доку Умарова в Західній Європі. В 2012 році його затримали в Грузії в ході зіткнення бойовиків і силовиків, але в підсумку виправдали і звільнили. У 2015 році Чатаєв поїхав до Сирії і приєднався до терористів з "Ісламської держави".

У Національному антитерористичному комітеті Росії Чатаєва називали лідером групи в "Ісламській державі", яка вербувала і готувала людей для здійснення терактів. 

Його називали можливим організатором теракту в аеропорту Стамбула в червні 2016 року, в результаті якого загинули 43 людини і постраждали понад 200 осіб.