Як генерал США обкатав український танк і настрілявся з зенітки

Делегація Нацгвардії штату Каліфорнія США на чолі з генерал-майором Девідом Болдвіном відвідала 169-й навчальний центр Сухопутних військ Збройних сил України "Десна"

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

У "Десні" американським військовим показали водіння бойових машин на танкодромі, тренування бійців у обороні та наступі, подолання психологічної смуги перешкод, інженерну підготовку, навчальні стрільби зі стрілецької зброї, протиповітряних засобів, танків.

Крім того, генерал-майор Болдвін особисто сів за важелі українського танку та зробив коло навчальним маршрутом, а також поцілив у мішень із зенітної установки.

"Я був дуже вражений якістю навчань, які тут відбуваються. Хочу відзначити роботу ваших сержантів-інструкторів. Вони дуже досвідчені та вміло передають курсантам досвід, отриманий в АТО", -сказав генерал-майор американської армії.

Співпраця між Нацгвардією штату Каліфорнія та ЗСУ триває вже близько 25 років. Зокрема, це стосується спільних навчань, підготовки інструкторів, матеріально-технічної та консультативної допомоги. 

"Це дуже тісна співпраця і вона щодня тільки нарощується. Ми працюємо разом, ми вчимося разом і ми розвиваємося разом", - додав Болдвін.

Під час візиту до "Десни" американських гостей найбільше цікавив досвід АТО та те, як він впроваджується у навчальний процес.