З'явився мобільний додаток, який дозволяє побачити карту зарядок для екоавто. Новини компанії

Імпортер екомобілів презентував мобільний додаток з мережею зарядних станцій

Про це повідомляє Еспресо.TV.

В Україні активно розвивається інфраструктура обслуговування електромобілів. Один із імпортерів презентував власну розробку - мобільний додаток, який дозволяє побачити карту зарядних пристроїв. Їхній статус - вільна чи зайнята. А також швидкість електро зарядки. Через мобільний додаток також можна активувати зарядну станцію.

"В додатку можна бронювати зарядну станцію. Припустимо, недалеко від вашого будинку є зарядна станція. Щоб її не зайняли, ви можете забронювати її і ця станція підключитися тільки до вашого автомобіля, а будь-який інший користувач, який захоче її активувати, нею не скористається - просто заряд не піде до авто. Ми можемо вводити адресу до зарядної станції і вона прокладає маршрут найоптимальніший у Google Maps", - розповіла директор з розвитку мережі зарядних станцій Аліна Мустафаєва. 

Компанія АвтоЭнтерпрайз на ринку з 2014-го року. За цей час по всій Україні вже встановили близько тисячі зарядних станцій. Автолюбителі кажуть - можна впевнено мандрувати всією територією країни.

"Прокладаючи маршрут він прорахує вам, скільки потрібно зупинитися і де, для того, щоб зарядитися, на яких станціях, знову ж у вас буде все онлайн. Ви будете бачити, чи зарядна станція в робочому стані чи ні. Є можливість подивитися, вільна вона чи ні, є можливість подивитися, скільки кіловат в годину ви зможете зарядити", - зауважив директор київського автосалону Олександр Гребінник.

Долучитися до розвитку мережі може кожен охочий. Та ще й отримувати при цьому прибуток. Достатньо придбати зарядну станцію і встановити її в доступному місті. Ринок електромобілів в Україні продовжує зростати швидкими темпами. Торік приріст становив 400%. На українських дорогах курсують уже більше 4 тисяч еко-машин.