У Гондурасі влада не визнала перемогу опозиціонера на виборах президента й заборонила громадянам виходити з дому після 18:00

Уряд Гондурасу після скандальних виборів оголосив комендантську годину й намагається зупинити масові заворушення, які влаштовують прихильники опозиції

За офіційними даними, на президентських виборах з перевагою в 1% перемагає діючий глава держави Хуан Орландо Ернандес, однак його противники оголосили, що влада вкрала перемогу у їхнього кандидата Сальвадора Насрал'ї, пише місцеве видання La Prensa.

Комендантська година вводиться на 10 днів і буде діяти з 18:00 до 6:00.

Сутички спалахнули відразу після виборів й вже призвели до жертв: одна людина загинула, понад 20 постраждали. Більше 100 людей були затримані поліцією.

Заворушення в країні почалися в четвер, їх влаштували прихильники кандидата на посаду президента від "Опозиційного альянсу проти диктатури" Сальвадора Насрал'ї. Після завершення голосування Насрал'я заявляв про свою перемогу. Однак, наразі він поступається чинному президенту Хуану Орландо Ернандесу. За підсумками обробки даних з 94,35% дільниць опозиціонер набирає 41,92% голосів, а його суперник - 42,92%.

Виборча комісія оголосила про готовність порахувати бюлетені, які визнано спірними, під наглядом представників обох політичних таборів. Натомість опозиція вимагає перерахунку усіх голосів.