Незаконні угоди з нерухомістю на окупованих територіях "засвідчуються" у консульстві Росії, - ЗМІ

Російське консульство у Києві на платній основі незаконно "нотаріально завіряє" угоди з нерухомістю в окремих районах Донецької та Луганської областей

Про це повідомляє ТСН.

"Отримати такий необхідний документ від консульства Росії - справа не з простих. Перш ніж прийти, потрібно записатися на прийом. Будь-кого туди не пускають. Перед тим, як призначити дату візиту секретар вивідує всі дані про нерухомість, майно і родичів. Далі ці дані перевіряють, а потім призначають дату та час зустрічі", - йдеться у журналістському розслідування про "тіньову" комерційну діяльність російських дипломатів в українській столиці.

При цьому в МЗС Україні цими обставинами глибоко збентежені. Наразі дипломати готують ноту до російського МЗС і вирішують які санкції застосувати до консула цієї країни та його заступників. 

"У МЗС глибоко занепокоєні виявленими фактами нотаріальних дій консульських посадових осіб. Маємо зауважити, що консульська посадова особа в країні акредитації повинна дотримуватись законодавства країни перебування. Перше, і друге - не втручатися у внутрішні справи країни перебування", - заявили в міністерстві.

Росіяни тим часом свої дії не коментують.