Американський гігант машинобудування допоможе "Укрзалізниці" оновити рухомий склад

Найбільша в Північній Америці тепловозобудівна компанія GE Transportation допоможе "Укрзалізниці" оновити рухомий склад

Про це повідомляє "Урядовий портал".

Український уряд до кінця року підпише з GE Transportation угоду про стратегічне партнерство та 7-річну програму оновлення українських потягів. У рамках угоди використання українських потужностей зросте до 40%. Крім того, українська продукція, виготовлена за технологіями та стандартами GE Transportation, буде використана у проектах американської компанії в інших країнах.

Перша фаза проекту передбачає постачання "Укрзалізниці" 30 локомотивів уже у вересні 2018 року. Вони міститимуть українські запчастини та обслуговуватимуться в Україні.

"Це дозволить "Укрзалізниці" гарантувати вирішення питання дефіциту тяги вже до наступного пікового навантаження", - зазначив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Зі свого боку GE Transportation підтвердила готовність упродовж усього терміну проекту постачати в Україну технології, проводити навчання фахівців, а також розглядати можливості кредитування.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у своєму Facebook зазначив, що співпраця з GE Transportation також допоможе створити нові робочі місця.