Голова комітету Ради з культури закликав не блокувати NewsOne, але й не ходити туди на ефір

Голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності депутат "Народного фронту" Микола Княжицький закликав не блокувати телеканал NewsOne та зазначив, що таку ж позицію займає комітет з питань свободи слова та ЗМІ

Про це Княжицький заявив під час погоджувальної ради, передає Еспресо.TV.

"Кілька днів тому один із наших колег-депутатів на одному з приватних каналів виступив з образами учасників Революції гідності і щодо всіх подій, які зараз відбуваються в країні. Йдеться про телеканал NewsOne, який продовжує займати антидержавну та антиукраїнську позицію. На жаль, вчора невідомі особи цей канал заблокували, перетворивши їх з негідників, які мовлять в ефірі, на жертв. Тому наш комітет і комітет з питань свободи слова та ЗМІ Вікторії Сюмар виступає проти будь-якого блокування і тиску на ЗМІ", - сказав Княжицький.

Водночас голова комітету з питань культури і духовності наголосив на необхідності провести парламентські слухання з питань інформаційної безпеки України.

"Ми переконані, що нам потрібно провести в парламенті слухання з питань інформаційної безпеки. Маємо безліч органів, які за це відповідають, - міністерство інформації, Держтелерадіо, Нацраду з питань телерадіомовлення. Натомість досі український ефір абсолютно не захищений від антиукраїнських провокацій, від того, щоб люди, які зневажають українські цінності, продовжували пропагувати свою точку зору. Це необхідно негайно припинити", - сказав Княжицький.

Нардеп також закликав усіх своїх колег не брати участь у ефірах NewsOne.

"Звертаюся до всіх народних депутатів: давайте не будемо брати участь у шоу цих антиукраїнських пропагандистських геббельсівських каналів. Давайте самі не будемо легітимізувати їхню діяльність", - підсумував Княжицький.