Половина британців виступають за другий референдум щодо Brexit

Половина громадян Великої Британії висловлюються за проведення нового референдуму щодо Brexit, вважаючи, що країна виплатить ЄС "дуже багато грошей" за "розлучення"

Про це повідомляє Reuters.

Британці відповідали на запитання, чи хотіли б вони проголосувати за те, наскільки прийнятними є умови виходу Великої Британії з ЄС. Проти такого референдуму висловилися 34% опитаних, 16% – не визначилися з відповіддю.

Більшість із понад тисячі опитаних також заявили, що країна виплатить під час Brexit "занадто багато грошей". Раніше британські ЗМІ написали, що уряд готовий заплатити Євросоюзу за вихід із нього близько 50 млрд євро.

Колишній британський прем'єр Тоні Блер висловився в неділю за скасування виходу Великобританії з ЄС. "Це можна зупинити. Нічого не сталося раніше ніж це сталося", – заявив він BBC.

За словами Блера, британський уряд може не досягти своїх цілей під час переговорів щодо Brexit. Екс-прем'єр упевнений, що більшість громадян Великої Британії могли б змінити свою думку після того, як з'ясувалися негативні наслідки Brexit.

Читайте також: Заговорити Брекзіт. Що відбувається із виходом Британії з ЄС