"У Назарбаєва хитріша позиція щодо України, ніж у Лукашенка", - журналістка з Казахстану

Журналістка з Казахстану Жанна Ботта (справжнє ім'я - Жанара Ахметова) розповідає, що президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв намагається зобразити з себе миротворця у питаннях щодо України

Про це вона заявила в ефірі "5 каналу".

"У Назарбаєва ще більш хитра позиція (щодо України, ніж у Лукашенка, - ред.), бо він намагається з себе зобразити ще й такого собі миротворця. Тобто оці всі саміти в Астані, перемовини з питань щодо України і Росії. І він старається не псувати відносини з Україною радикально, але водночас він абсолютно підтримує політику Путіна. Ми являємося найближчими партнерами", - розповіла вона.

За її словами, для Назарбаєва Путін є гарантією недоторканності.

"Всі стратегії політичні, які сьогодні просуває Путін, підтримує Назарбаєв. І він змушений, власне, їх підтримувати, бо насправді для нього на сьогодні Путін - гарантія недоторканності. Тобто якщо у Назарбаєва будуть проблеми, то Путін йому допоможе", - наголосила журналістка.

Журналістка розповіла, що у Казахстані не протестують проти влади, тому що жоден бізнес, навіть середній, не існує без адмінпідтримки, тобто вони "в долі".

Ахметова також сказала, що в Казахстані є регіони, де плутають, хто ж президент країни. Ахметова каже, що на Байконурі, наприклад, переконані, що їх президент - Путін.