Стіни нью-йоркських будинків хочуть прикрасити модерновими капсулами для безхатченків

Агентство Framlab запропонувало покрити стіни нью-йоркських будинків капсулами, призначеними для ночівлі людей, які залишилися без житла

Про це повідомляє видання dezeen.

В агентстві вважають, що так хоча б частково може бути вирішена проблема бездомних, число яких в Нью-Йорку з 2012 року зросло на 40%.

У Нью-Йорку дорога нерухомість і дорога земля, але існує ще безліч "вертикальних лотів", не зайнятих ні вуличним мистецтвом, ні рекламою. У концепції Framlab шестикутні модулі нічліжки розташовуються на каркасі, закріпленому на стіні будівлі. Потрапити всередину можна по сходах, а при необхідності структуру можна демонтувати і знову зібрати.

Капсули хочуть робити з переробленого полікарбонату і обтягувати алюмінієвої оболонкою, яка зберігає тепло. Усередині їх покриють фанерою, а рами для ліжок та пристрої для зберігання речей надрукують на 3D-принтері з біорозкладного пластика.

Кожен модуль розрахований на одного мешканця. Це дозволить бездомній людині зберегти особистий простір і безпеку, на відміну від звичайних нічліжок, де кілька людей сплять в одному приміщенні.

На зростання числа бездомних в Нью-Йорку вплинув цілий ряд факторів, включно із зниженням регулювання орендної плати і скороченням обсягу житлової допомоги.

"Масштаби і складність ситуації вимагають регулювання і продуманої політики. Але дуже важливо, щоб дизайнерське співтовариство було частиною цього процесу", - зазначають в агенстві.