У Кремлі відповіли Умерову, чому його звільнили: він каже, що "пояснення" лише все ускладнило

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров каже, що адміністрація президента Росії Володимира Путіна досі не надала йому чітких пояснень, з яких причин його звільнили

Про це Умеров написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зауважив, що отримав від адміністрації російського президента "відповідь" на запит щодо указу ПУтіна про своє звільнення. У листі вказується, що вони не можуть надати текст указу, відповідно до якого Умерова відпустили. 

"Я досі не знаю на якій підставі мене "звільнили", або "пробачили", або "реабілітували", або "обміняли", або "помилували"... Нам не відомо, чи взагалі існує цей 'указ'. Може зовсім немає, а я числюся 'в бігах'? А якщо він все ж є, чому мене з ним не ознайомили", - наголосив Умеров. 

За його словами, їх разом з Ахтемом Чийгозом взагалі могли вивезти до Анкари обманним шляхом. Зараз Умеров не знає, чи може повернутися до Криму. 

Зазначимо, нещодавно у ЗМі з'явилася інформація, що уряд Туреччини обміняв Чийгоза та Умерова на російських шпигунів

  • Нагадаємо, 11 вересня російський окупаційний суд у Криму засудив до 8 років позбавлення волі заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, якого звинувачують у організації масових заворушень 26 лютого 2014 року у Сімферополі.
  • 25 жовтня Чийгоза та ще одного заступника голови Меджліса - Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, видали Туреччині.
  • Літаком з Анапи (Краснодарський край, Росія) вони прибули до Анкари, а звідти до Києва.
  • Окупанти заборонили обом політикам повертатися до Криму, тож вони працюватимуть у Києві.
  • Пізніше стало відомо, що визволення Умерова й Чийгоза могло статися завдяки особистим домовленостям Ердогана з президентом Росії Володимиром Путіним.
  • Як вважають у Amnesty International, Чийгоз та Умеров повинні мати право на безперешкодне повернення до Криму.