Лещенко, Найєм і ще 6 нардепів фігурують у кримінальному провадженні про втечу Саакашвілі від СБУ, - Луценко

8 народних депутатів стали фігурантами кримінального провадження, зареєстрованого у зв'язку зі втечею лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі від правоохоронців, які його затримали

Про це заявив у Верховній Раді генеральний прокурор Юрій Луценко, передає Еспресо.TV.

"Кримінальними діяннями ми вважаємо, і про це вже зареєстровано кримінальне провадження, діяння всіх осіб, які перешкоджали законним діям правоохоронців СБУ по захисту української держави. Серед них - діючих народних депутатів Ігоря Луценка, Юрія Дерев'янка, Світлани Залищук, Мустафи Наєма, Олега Петренка, Юрія Левченка, Сергія Лещенка, Віктора Чумака", - сказав Луценко.

Читайте також: Феєричне затримання Міхеіла Саакашвілі. Все, що відомо

Генпрокурор зазначив, що наразі не може оголосити нардепам підозри.

"Зараз я не можу говорити про будь-які підозри. Слідство запросить згаданих нардепів і дасть оцінку їхнім діям, які призвели до втечі з-під варти людини, яка обґрунтовано має отримати підозру в скоєнні особливо тяжкого злочину проти українського народу та української держави", - додав Луценко.

Читайте також: Бійки та сльозогінний газ: Як затримували Саакашвілі. Фоторепортаж

Глава ГПУ також розповів, як відбувалася втеча затриманого на даху будівлі Саакашвілі, який погрожував стрибнути.

"Біля під'їзду менше сотні активістів, які, вочевидь, не були обізнані з фінансовими зв'язками Саакашвілі з оточенням Януковича, вимагали його звільнення. П'ять працівників СБУ були оточені цим натовпом, ще семеро були відрізані в іншому автомобілі. Закінчилося це втечею з-під варти Міхеїла Саакашвілі, що є кримінальним злочином", - уточнив генпрокурор.