Полковник ФСБ розкрив американцям докази російського втручання у вибори, - ЗМІ

Полковник ФСБ Сергій Михайлов і ще троє обвинувачених у РФ у справі про державну зраду могли співпрацювати з американськими спецслужбами у справі про хакерські атаки перед виборами в США

Про це повідомляє The Bell з посиланням на знайомих обвинувачених і джерело, близьке до розслідування.

За даними журналістів, вони могли допомогти американським спецслужбам отримати докази причетності російських хакерів до злому серверів Демократичної партії США. Офіційних підтверджень цьому з американської сторони The Bell отримати не вдалося.

Раніше газета New York Times повідомляла з посиланням на неназваних чиновників, що джерела в Росії зіграли ключову роль в розслідуванні. За інформацією The Bell, за переслідуванням Михайлова стояло Головне розвідувальне управління Генштабу Росії.

Читайте також: Російські хакери хотіли "зламати" акаунти 4700 найвпливовіших людей світу. Що там про Україну

Американські спецслужби вважають, що саме в ГРУ організували хакерські атаки перед виборами. Сергій Михайлов працював у Центрі інформаційної безпеки ФСБ Росії. За даними журналістів, Михайлов співпрацював з ФБР, зокрема, у справі російського хакера Романа Селезньова.

Михайлова і ще трьох людей затримали у справі про держзраду наприкінці 2016 року. Їх звинувачують у передачі інформації іноземним спецслужбам. Справа слухається в закритому режимі.