Саакашвілі на мітингу підтримала євродепутат, яка голосувала проти асоціації Україна-ЄС

На мітингу в Києві Міхеіла Саакашвілі підтримала британська євродепутат Джейн Коллінз, яка у 2014 році голосувала проти ратифікації Угоди про асоціацію ЄС та України

Ведучий на сцені мітингу представив Коллінз як депутата Європарламенту, не вказавши, до якої партії вона належить, інформує "Європейська правда".

Коллінз є членом євроскептичної Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP).

"Я сьогодні приїхала сюди, щоб поговорити з Мішею про захист прав дітей. Але те що було сьогодні, це була ваша перемога, перемога Михаіла і перемога прав людини. А також це була поразка вашого уряду в демократії, повернення до часів, коли ув’язнювалися політичні опоненти, такі як Тимошенко", - сказала Коллінз.

Вона закликала присутніх на мітингу біля Верховної Ради підтримати Саакашвілі.

Читайте також: Феєричне затримання Міхеіла Саакашвілі. Все, що відомо

Зазначимо, що у 2014 році Коллінз була однією зі 137 депутатів Європарламенту, які голосували проти ратифікації Угоди про асоціацію ЄС та України. В той же час у 2017 році її прізвища не було у списку євродепутатів, які голосували проти надання безвізового режиму Україні.

UKIP була основною рушійною силою кампанії за вихід Британії з ЄС, а її колишнього лідера Найджела Фараджа називають прибічником президента Росії.

Читайте також: Бійки та сльозогінний газ: Як затримували Саакашвілі. Фоторепортаж