США вимагають від Deutsche Bank дані Трампа: шукають зв'язки з Росією

Німецький банк Deutsche Bank у судовому порядку зобов'язують надати інформацію про фінансові дії президента США Дональда Трампа

Про це повідомляє Bloomberg.

Deutsche Bank AG отримав повістку від спеціального американського прокурора Роберта Мюллера з вимогою до банку надати дані про операції, пов'язані з президентом. Це свідчить про те, що розслідування Мюллера щодо втручання Росії у вибори в США стрімко розвивається.

Мюллер вимагає, щоб найбільший кредитор у Німеччині поділився даними про фінансові транзакції Трампа. Повістку отримали ще декілька тижнів тому, але офіційно цю інформацію не оголошували.

Також повідомляється, що під прицілом не тільки активи Трампа, а й усієї його родини, повідомляє інсайдер Bloomberg. Deutsche Bank коментувати відмовився.

Команда Мюллера також проводить допити працівників Білого дому, серед яких екс-голову апарату Райнс Прібус, колишній речник Шон Спайсер та радник президента США з національної безпеки Джозеф Келлог.

До того Deutsche Bank був помічений у справі про оффшори. Його підозрюють у співпраці з компанією Mossack Fonseca, яка разом із банком допомогали їхнім клієнтам приховати гроші. А навесні банк оштрафували на $41 млн за відмивання коштів із Росії.