Як Саакашвілі та Курченко телефоном налагоджували співпрацю. Відео ГПУ

ГПУ оприлюднила телефонну розмову лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі з олігархом, поплічником Януковича Сергієм Курченком

Відео із записами телефонної розмови між ними оприлюднив під час брифінгу генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

Спочатку чоловіки вітаються один з одним, а потім Курченко каже Саакашвілі, що має в Україні бізнес-інтереси та фінансові можливості, а в Росії - "є змога заходити в різні кабінети". Він висловив зацікавленність у тому, щоб побудувати "довгу історію" з екс-президентом Грузії.

Читайте також: Феєричне затримання Міхеіла Саакашвілі. Все, що відомо

На це людина Саакашвілі відповідає, що Курченку варто це обговорити з їхнім спільним другом (ймовірно має на увазі Дангадзе). Олігарх на це запитує, чи у Саакашвілі довірена особа, яка зможе приїжджати до Росії для таких перемовин. 

Екс-губернатор Одеси на це відповідає, що така людина у нього є. Чоловіки домовляються про подальші контакти та припиняють розмову.  

Читайте також: Бійки та сльозогінний газ: Як затримували Саакашвілі. Фоторепортаж

Зазначимо, що за даними ГПУ, Саакашвілі через свою довірену особу Северіона Дангадзе співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні. У прокуратурі кажуть, що Дангадзе,за згодою Саакашвілі, звернувся через довірену особу до Курченка, від якого згодом поплічники Саакашвілі отримали близько $500 тис.

 
UPD: ГПУ опублікувала повне відео щодо імовірної співпраці Міхеіла саакашвілі із Сергієм Курченком