30 листопада у Києві відбувся другий Український форум з відновлюваної енергетики. PR

30 листопада 2017 року в Києві відбувався «II Український форум з відновлюваної енергетики ‘17», на якому обговорили питання інвестиційних можливостей українського ринку відновлюваної енергетики. Організатор Форуму — A7 CONFERENCES

Відновлювана енергетика є одним із найбільш перспективних напрямків, на який звертають увагу все більше гравців ринку. Протягом останніх років питання енергоефективності та енергонезалежності набули актуальності серед українських та іноземних компаній. У 2017 році Форум став найбільшою комунікаційною платформою з фокусом на інвестиційні можливості, розвиток і реформування сектору відновлюваної енергетики.

Платформа об'єднала більше 300 представників сектору з інвесторами, державними діячами та фінансовими організаціями з більш ніж 20 країн світу. Форум складався із трьох панельних дискусій, присвячених сонячній енергетиці, вітроенергетиці, біо- та гідроенергетиці. Представники українських та іноземних компаній озвучували свої прогнози об’єму іноземних інвестицій у відновлювану енергетику України, а також ділились досвідом реалізованих проектів.

Геннадій Зубко, Віце-прем'єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, наголосив на важливості співпраці з ЄБРР: «Роботи дуже багато, інструменти є, фінансування продовжується, є підтримка від міжнародних партнерів. Очікуємо підписання угоди на 100 млн євро з Європейським Союзом».

Шевкі Аджунер, Директор, Європейський Банк Реконструкції та Розвитку в Україні (EBRD) подякував українському уряду за роботу над запуском такого складного механізму переходу у бік відновлюваної енергетики: «За останні роки я не бачив стільки зацікавленості з боку іноземних інвесторів сферою відновлюваної енергетики в Україні. Я сподіваюсь, що невдовзі буде запроваджена відповідна законодавча база для інвестицій. ЄБРР готовий підтримувати ваші проекти, і не лише ЄБРР – весь світ з вами».

На Форумі було представлено досвід наступних фахівців у сфері сонячної енергетики, вітро-, гідро- та біоенергетики: Євген Ладнич, Головний виконавчий директор, RENTECHNO (Україна); Сергій Савчук, Голова, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України; Максим Сисоєв, Старший юрист, Dentons Kyiv, Співголова Комітету з палива та енергетики, ЄБА України; Пітер О’Брайен, Генеральний менеджер, Eurocape New Energy Ukraine; Тер’є Пілског, Виконавчий Віце-президент, Розвиток на фінансування проектів, Scatec Sola; Арне Якобсен, Голова правління, AICE Hydro AS (Норвегія) та інші.