"Шахтар" переміг "Манчестер Сіті" та вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів

У 6 турі групового раунду Ліги чемпіонів донецький "Шахтар" виграв у Харкові в англійського "Манчестер Сіті" та вийшов до 1/8 фіналу

Ліга чемпіонів. Група F. 6 тур

"Шахтар" (Україна) – "Манчестер Сіті" (Англія) 2:1

Голи: Бернард, 26, Ісмаїлі, 33 - Агуеро, 90+3 (з пенальті).

"Шахтар": Андрій П'ятов – Богдан Бутко, Іван Ордець, Ярослав Ракицький, Ісмаїлі (Марсіо Азеведу, 64) – Фред, Тарас Степаненко – Марлос (Віктор Коваленко, 82), Тайсон, Бернард – Факундо Феррейра (Давид Хочолава, 89).

"Манчестер Сіті": Едерсон – Даніло – Фернандіньо (Серхіо Агуеро, 70), Тосін Абарабійо, Ельякім Мангаля, Філіп Фоден – Ілкай Гюндоган, Яя Туре – Бернпрду Сілва, Габріел Жезус, Лерой Сане (Браім Діаз, 62).

Попередження: Ракицький, 54 – Даніло, 22, Ілкай Гюндоган, 57.

"Шахтар" перед заключним туром групового раунду Ліги чемпіонів проти "Манчестер Сіті" мав 9 очок та випереджав свого конкурента у боротьбі за вихід до плей-офф Ліги чемпіонів – італійський "Наполі" - на 3 очка. Аби потрапити до 1/8 фіналу команді Паулу Фонсеки було достатньо зіграти внічию.

Англійці набрали 15 пунктів, достроково виграли змагання у групі F тому не мали у останньому турі турнірної мотивації. Тому головний тренер "Ман Сіті" Хосеп Гвардіола виставив на гру напіврезервний склад.

"Шахтар" переважав лідера чемпіонату Англії у 1 таймі та відкрив рахунок на 26-й хвилині. Марлос розігнав атаку по центру поля та відпасував наліво на Бернарда, який увійшов до карного майданчика та закрутив м’яч у дальню дев'ятку.

На 33-й хвилині "Шахтар" збільшив перевагу у рахунку. Марлос передачею врозріз вивів Ісмаїлі зліва один на один з голкіпером "Манчестер Сіті", який припустився помилки на виході та дозволив бразильському захисникові вразити порожні ворота.

У компенсований арбітром час англійці заробили пенальті - Богдан Бутко збив Габріела Жезуса. Серхіо Агуеро реалізував одинадцятиметровий.