У Києві відбувся форум "Трансформація України". Новини компанії

В столиці України пройшов шостий національний форум "Трансформація України"

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Не лише подолати корупцію, а й виконувати більшість вимог, яких повинна дотримуватись кожна країна-член ЄС. Тільки так Україна може підтвердити свій Європейський вибір - про це зазначали під час виступів учасники шостого Форуму "Трансформація України". Тут напрацьовують довгострокову Національну стратегію розвитку, яка враховує успішний досвід Польщі та країн Балтії.

"Формувати стратегію трансформації України, яка відповідає нашим національним українським інтересам, безумовно в балансі наших партнерів, враховує досвід інших держав, які проходили складні періоди. І ця Національна стратегія трансформації України, ми впевнені, повинна бути об'єднуючою платформою для всіх, хто вболіває за теперішнє і майбутнє України", - наголосив президент УСПП Анатолій Кінах.

Основою економічної частини стратегії може стати так званий “план Маршала” для України. До розробки самої ж Стратегії долучилися чимало міжнародних та національних експертів. Документ вже отримав схильні відгуки від Урядів Польщі та Литви.

"Цей план звичайно стосується економічної складової розвитку України. Але цей наш проект національного форуму трансформації України може насправді стати всеохоплюючим системним суспільним проектом. І я думаю, що таких об'єднуючих ініціатив більш за все чекає європейська спільнота", - зазначив посол Литви в Україні Марюс Януконіс.

"План Маршала необхідно розглядати і виконувати як частку системних інституційних в модернізації трансформації України як держави і економіки в цілому", - підсумував Кінах. 

Програма трансформації України має стати стати консолідованим національно визнаним документом, вважають учасники Форуму - із включенням в її напрацювання та реалізацію уряду, парламенту, громадянського суспільства.