Образ жертв сексуального насильства став "Людиною року" за версією Time

"Порушники тиші", тобто ті, хто ділився досвідом сексуального насильства, стали "Людиною року" за версією журналу Time

Відповідний матеріал журнал опублікував на своєму сайті.

"Порушники тиші (Silence breakers). Голоси, що започаткували рух" - саме так охарактеризував журнал групу людей, яка протягом року ділилась своїм досвідом щодо сексуального насильства.

"Це найшвидша соціальна зміна, свідками якої ми стали за останні десятиліття. І все почалось з індивідуальних виявів сміливості сотень жінок та чоловіків", - заявив головний редактор журналу Едвард Фельсенталь.

У грудневому випуску Time вийшов матеріал, що містить 32 історії сексуального насильства. Редакція не обмежилась заявами відомих людей, у матеріалі висвітлені досвіди жінок усіх соціальних статусів: від покоївки до журналістки. Журнал також поділився розповідями актора Террі Круза та режисера Блейза Ліпмана.

Особливо відзначили рух у соціальних мережах #MeToo, що зібрав голоси мільйонів користувачів соціальних мереж і направив їх на боротьбу з сексуальним насильством.  В Україні цей рух пройшов під назвою #ЯТеж.  

Довідка: "Людина року" (Time Person of the Year)  - щорічний випуск журналу, що відзначає людину, явище чи організацію, що стало найбільшим ньюзмейкером протягом року. Називати "Людину року" журнал почав ще у 1927 році.