Як готували анексію Криму та мітинги на Донбасі: у суді заслухали телефонні вказівки радника Путіна

На засіданні суду у справі обвинувачень екс-президента Віктора Януковича у держзраді заслухали аудіозапис телефонних розмов радника президента Росії Сергія Глазьєва щодо планування анексії Криму та мітингів на Донбасі

Про це повідомляє "5 канал".

Телефонні розмови були записані у період від лютого до березня 2014-го року в рамках контррозвідувальної операції.

Зі слів військових прокурорів, у більшості з них можна впізнати голос Глазьєва, який віддає накази, заслуховує звіти та планує штурми й мітинги в Харківській, Одеській, Луганській, Одеській областях, обговорює події в Криму.

Зазначається, що ці записи демонструють уперше, раніше їх ніде не публікували. Записи демонструють, що радник президента Росії напряму віддавав накази очільникам українських областей, що і як вони мають робити.

Також у телефонних розмовах двічі згадується Янукович. Перший раз - обговорюють, наскільки безпечним буде його участь у кримських подіях березня 2014-го року. Вдруге - обговорюють вже його прес-конференцію після втечі з України.

Адвокат Януковича наполягає, що на записах немає доказів причетності екс-президента до анексії Криму та інших подій. Вказує на відсутність документів, які підтвердили б законність записів. На що прокурори відповідають, що такі документи існують, але не можуть бути пред'явлені, адже прослуховування відбувалося в рамках секретної контррозвідувальної операції.