ГПУ почала розслідувати обшук Мін'юсту детективами НАБУ

До Генеральної прокуратури надійшла заява про кримінальне правопорушення за підписом заступника міністра юстиції

Про це у Facebook написав речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"У заяві вказується на проведення детективами Національного антикорупційного бюро обшуку у приміщенні кабінету №413 Міністерства юстиції. Вказується на те, що обшук був проведений в порушення вимог КПК, а в діях відповідних службових осіб НАБУ вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 162 Кримінального кодексу України", - написав Лисенко.

За даним фактом Генеральною прокуратурою внесено дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато провадження.

У статті 162 Кримінального кодексу (Порушення недоторканності житла) йдеться, що незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Ті самі дії, вчинені службовою особою або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.