За добу на Донбасі загинув один український військовий, ще троє постраждали

За минулу добу на Донбасі бойовики 17 разів обстрілювали українські позиції, один військовий загинув

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку ще за світлої пори доби ворог зі 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів вогонь неподалік Троїцького. У вечірню пору з гранатометів різних типів противник обстрілював оборонні укріплення сил АТО біля Кримського, Лобачевого, Валуйського і Новоолександрівки, а зі стрілецької зброї - поряд з Луганським, Зайцевим та Станицею Луганською.

На Донецькому напрямку найгарячіше було поблизу Авдіївки. Біля цього прифронтового міста окупанти неодноразово відкривали вогонь з 82-мм мінометів та усього спектру легкого піхотного озброєння. З гранатометів і стрілецької зброї загарбники обстрілювали наших оборонців у районі шахти Бутівка, а також Мар’їнки і Широкиного.

У районі Щастя і Мар’їнки зафіксовано проліт ворожих БПЛА, заборонених Мінськими домовленостями.

Загалом за минулу добу зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У більш ніж половині випадків українські військові придушували вогневу активність ворога із гранатометів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів поранено двох військовослужбовців, ще один - підірвався на розтяжці та зазнав легкого поранення. Один військовий загинув.