За лаштунками нічних клубів Піднебесної: у Києві показали проект переможця міжнародного конкурсу фотографії

7 грудня у арт-фонді F.A.C.E.Foundation презентували фотовиставку про закулісне життя нічних клубів Китаю

Це проект Сергія Мельниченка - українського фотографа родом з Миколаєва, який отримав за нього "Оскар" в сфері фотомистецтва - премію Leica Oskar Barnack Award 2017.
 
Виставка Play Day стала розширеним варіантом проекту Behind The Scenes: 
 
"Ця серія вийшла випадково. Я взяв камеру в клуб, вирішив протестувати і вже переглядаючи фото зрозумів, що з цього може вийти цікава  історія. Я знімав дівчат, які не були професійними танцівницями. Їх робота полягала в тому, щоб проводити час з відвідувачами закладу. Найчастіше вони не знали, що їх фотографують, тому тут немає ніякої фальші - це  не сцена, а повсякденне життя", - розповів фотограф.
 
До експозиції виставки увійшли фотографії з серії Behind The Scenes, фотороботи з життя самого Сергія і його друзів, а також відео танцювальних номерів, з якими вони виступали в тому самому нічному клубі.
 
Засновниця арт-фонду F.A.C.E.Foundation Тетяна Миронова впевнена, що це унікальний проект, який сподобається українській публіці: "Сергій Мельніченко - український фотограф, який став добре відомий в Європі завдяки цим роботам. Він показав інший бік бізнесу розваг в Китаї. Це не світ розкоші і швидких грошей,який вабить,  а жорстока реальність, де є місце побоям, шрамам і  синцям. В цих фото приховано багато справжніх людських драм»
 
Виставка триватиме до 1 лютого. Місце проведення: простір F.A.C.E.Foundation (пров.Лаврський, 9).  Вхід вільний.