Луценко відповів прихильникам звільнення Саакашвілі з-під варти

Очільник Генеральної прокуратури України Юрій Луценко заявив, що пікет прихильників затриманого Міхеїла Саакашвілі під стінами його приватного будинку не вплине на його принципову позицію

Звернення до учасників мітингу він оприлюднив у Facebook.

Генпрокурор зазначив, що в суботу у нього завжди робочий день, і як раз під час акції "екзальтованих борцунів" він провів нараду щодо вирішення важких проблем обміну українських військовополонених. Окрім того, Луценко наголосив, спокійно ставиться до критики на свою адресу, а "моральні проблеми" пікетування домашнього житла залишає на совісті "активістів".

"По-перше, я працюю чесно. По-друге, ніколи (на відміну від їх кумира Саакашвілі) зі своєї країни не тікав. Спроби представити мене Пшонкою мають такі ж перспективи, як порівняння захисту Дніпропетровського аеропорту, де служив один з основних організаторів, з обороною Донецького аеропорту, де служив добровольцем мій син ", - зазначив він.

Що стосується питання Національного антикорупційного бюро, то Луценко зазначив, що воно, безперечно, потрібно країні, проте всі правоохоронні структури, в тому числі і НАБУ, повинні працювати на основі закону.

"Проблему наявності кричущих порушень тиском на мене не змінити. Якщо у відповідь на очевидну проблему з законом в діяльності негласних працівників НАБУ депутати-антикорупціонери йдуть на мітинг, доведеться моїй дружині внести необхідні правки в закон", - сказав глава ГПУ.

Він також додав, що двері ГПУ завжди відкрита для узгодження плану повернення НАБУ в правове поле України. На його думку, відмова від цього грає на руку тільки корупціонерам, які 100% виграють суди через неприпустимість доказів, зібраних НАБУ незаконним способом.