Від імені Саакашвілі поширюється підроблена заява із закликом "виходити на акцію", - ГПУ

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що передана з ізолятора СБУ заява екс-керівника Одеської області Міхеїла Саакашвілі є фальшивкою, хоча адвокат політика запевняє, що документ справжній

Сарган опублікувала в своєму Facebook фото двох заяв нібито від імені Саакашвілі. Перше - те, яке оприлюднив адвокат політика Руслан Чорнолуцький.

"Друге заява була написана власноруч Саакашвілі в ІТТ під відеофіксацію відповідно до вимог КПК", - зазначила вона.

При цьому там присутній "інший почерк, чіткий підпис у "заяві-заклику", щоб читалися "МСаак...".

"Для кого? Навіть тут нечисленним мешканцям наметів "колоРади" підсовують фейк", - додала прес-секретар генпрокурора.

Власну версію походження обох написаних від руки текстів із нібито підписом свого підзахисного оприлюднив його адвокат Чорнолуцький.

За його словами, опублікований ним документ підписано особисто Саакашвілі, який після затримання нібито написав і передав йому кілька листів: лист дружині англійською, грузинською - Давиду Сакварелідзе, а політичним однодумцям - опублікований лист.

"Він писав в некомфортних умовах, на кушетці, перенервував, писав швидко", - наводить слова адвоката "Українська правда".

"Другий документ (заява про відмову від адвоката, наданого Центром безоплатної правової допомоги) був написаний моєю колегою, яка допомагала оформляти документи, і текст заяви був написаний нею, а підписаний Саакашвілі - в присутності двох прокурорів і трьох представників ІТТ, у т.ч . начальника ", - пояснив Чорнолуцький.

Рішення про написання листа колегою адвоката було прийнято, говорить він, "прокурором і адвокатом безоплатної правової допомоги - щоб вона від руки написала, а Саакашвілі підписав".