Громадянин Данії програв суд проти бобрів

У Данії землевласник Фінден Андерсен-Фрюдаль програв суд, намагаючись домогтися компенсації за псування майна бобрами

Про це повідомляє телеканал TV2.

Як повідомляється, житель Західної Ютландії подав позов проти Датського агентства з охорони навколишнього середовища через те, що бобри завдали шкоди деревам і озеру в його землеволодіннях. Чоловік вимагав компенсацію на суму від 200 до 300 тис. датських крон (37-40 тис. євро).

Однак суд міста Хольстебро відхилив позов потерпілого, крім того, його зобов'язали заплатити агентству 30 тисяч крон (4 тис. євро) за судові витрати.

У рішенні суду відзначається, що Агентство з навколишнього середовища відновило пошкоджене майно на ділянках чоловіка "у тій мірі, в якій це було можливо".

В інтерв'ю телеканалу чоловік заявив, що "розчарований рішенням суду, але не здивований". Причиною своєї поразки в суді він назвав бюрократію.

Датчанин додав, що планує подати апеляцію до вищестоящого суду.

Як уточнює The Local, бобри, які проживають в західних землях Данії, були завезені туди в 1999 році органами охорони навколишнього середовища. Їх популяція була дуже мала і спочатку налічувала всього 18 особин - тепер бобрів вже близько 200.

На думку експертів з навколишнього середовища, присутність цього виду гризунів мала позитивний вплив на екосистему цих земель.