З початку доби росіяни та найманці 8 раз обстріляли сили АТО

Починабчи з 00:00 за Києвом, російсько-терористичні війська провели 8 прицільних обстрілів позицій сил АТО

Майже у кожному випадку українські воїни давали адекватну відповідь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18.00 неділі, 10 грудня 2017 року, яке оприлюднено на Facebook.

"Російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по позиціях сил АТО, застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Епіцентром напруженості став Донецький напрямок", - наголошують у штабі АТО.

Найбільша інтенсивність ворожих провокацій спостерігалася у районі Авдіївки. Тут противник обстрілював українських воїнів з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї впродовж 4-х годин. Окрім того, під вогонь з мінометів і піхотного озброєння потрапили позиції Збройних Сил України довкола Пісків, а з гранатометів загарбники стріляли поблизу шахти Бутівка.

На Приазов’ї бойовики ще зранку випустили десять мін 82-го калібру по оборонцях Чермалика, а по обіді, зі 120-мм мінометів та легкого піхотного озброєння вели вогонь по захисниках Гнутового. З гранатометів ворог обстрілював наша опорні пункти біля Широкиного, а зі стрілецької зброї - оборонні укріплення неподалік Старогнатівки та Мар’їнки.

На Луганському напрямку протягом дня не зафіксовано жодного випадку порушення режиму припинення вогню.