Через значні снігопади та ожеледицю Британію охопив "транспортний хаос"

У Британії водіїв попереджають про хаос на дорогах через сильний сніг на вихідних, через який тисячі людей провели ніч в аеропортах, а дороги перетворились на "ковзанку"

Про це повідомляє The Telegraph.

11 грудня у Британії вже назвали "чорним льодовиковим понеділком" через справжній транспортний хаос. Водіїв попереджають, що переміщення по дорогах буде втричі довше, ніж зазвичай, через погані погодні умови.

У неділю, 10 грудня, сніг призвів до численних аварій та заторів на одній з найбільш завантажених автострад Великої Британії.

Синоптики прогнозують ще більше похолодання для більшості Уельсу та центральних частин Англії - температура може знизитися до -15C у понеділок ввечері.

Повідомляється, що тисячі авіапасажирів провели ніч в аеропортах Хітроу, Станстед, Бірмінгем та Лутон, після того як десятки рейсів були скасовані або затримані.

За оцінками, 50 тисяч пасажирів British Airways провели ніч в аеропортах - у Великій Британії - 30 тисяч та в інших країнах ЄС - ще 20 тисяч осіб.

В авіакомпанії British Airways заявили, що скоротили графік польотів з Хітроу оскільки згідно із прогнозами, погані погодні умови у Британії триватимуть.

Пасажирам рекомендується перевірити стан рейсів перед поїздкою до аеропорту. Про транспортні проблеми також повідомила Національна залізниця Британії, зокрема, в Англії та Уельсі.