Дружина Саакашвілі вважає, що влада України і Грузії змовилися і спільно готують екстрадицію її чоловіка

Дружина екс-президента Грузії, лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі Сандра Рулофс вважає, що влади Грузії і України діють спільно щодо її чоловіка, готуючи його екстрадицію з Києва в Тбілісі

Про це вона заявила в ефірі телекомпанії  "Руставі 2", передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не сподіваюся на справедливий український суд, який завтра (11 грудня, - ред.) повинен винести рішення про запобіжний захід моєму чоловікові. Швидше за все, рішення суду вже продиктовано українською владою і його залишать в попередньому ув'язненні. Можливо, приймуть рішення про домашній арешт, але все це робиться для того , щоб виграти час і дочекатися вироку щодо Міхеіла в грузинському суді, а вже потім, за задуманим планом, його хочуть екстрадувати з Києва в Тбілісі ", - сказала Рулофс.

За її словами, чинна влада України і Грузії, які погодили план екстрадиції Саакашвілі, діють "примітивно, грубо, без огляду на міжнародне співтовариство".

"У мене складається враження, що сьогодні в Україні взагалі не діє закон і все вирішується як в середньовіччі, з волі влади, інакше, як можна пояснити викрадення мого чоловіка з квартири в Києві і доставку його в Службу безпеки з мішком на голові", - сказала Рулофс.

Зазначається, що в Тбіліському міському суді в прискореному порядку розглядається справа про перевищення службових повноважень Саакашвілі на посаді президента Грузії. Зокрема, указ президента про дострокове помилування чотирьох поліцейських, засуджених за вбивство співробітника "Банку Грузії" Сандро Гиргвліані.

Читайте також: Бійки та сльозогінний газ: Як затримували Саакашвілі. Фоторепортаж