Хакер із Росії зізнався у втручанні в американські вибори на завдання ФСБ

Російський хакер Костянтин Козловський зізнався у причетності до зламу сайту Демократичної партії США з метою втручання у вибори президента на завдання ФСБ

Про це йдеться у відповіді слідчого на звернення Козловського, яку він оприлюднив у своєму Facebook.

"Розглянуті ваші звернення про притягнення вас до кримінальної відповідальності за скоєні за ініціативою співробітників ФСБ Росії злам сайта Національного комітету Демократичної партії США, розробку програмного забезпечення зі втручання та вплив на виборчі процеси США та іншіх країн і злам Твіттера "РИА-Новости" та публікацію про смерть Горбачова М.С.", - йдеться в документі.

Читайте також: Ведмеді-хакери. Як кіберзлочинці з Росії дошкуляють всьому світу

Крім того, хакер виклав документи, що свідчать про дозвіл російським судом лабораторії Касперського та ФСБ на злам серверів у Німеччині, Великій Британії та Франції.

Документи з'явилися на Facebook ще в серпні та листопаді, проте їхню справжність підтвердили виданню The Bell лише 11 грудня джерело, близьке до захисту Козловського та знайомий самого хакера.

Судячи з документів, оприлюднених Козловським, про свою роботу на ФСБ він вперше заявив ще в листі від 1 листопада 2016 року.

Читайте також: Російські хакери хотіли "зламати" акаунти 4700 найвпливовіших людей світу. Що там про Україну

У своїх свідченнях і листах Козловський стверджує, що останніми роками він отримував від ФСБ завдання "проводити заходи" у США та країнах Євросоюзу. З першого ж листа Козловського виходить, що він був причетний до багатьох інших резонансних хакерських атак, в тому числі до зламу серверів Всесвітнього антидопінгового (WADA).