Північна Корея створює біологічну зброю, - The Washington Post

КНДР близька до створення біологічної зброї

Про це свідчать висновки американських аналітиків, передає The Washington Post.

Так, на базі колишнього заводу з виробництва вітамінів було створено Пхеньянський біотехнологічний інститут, який у 2015 році відвідав Кім Чен Ин. Північнокорейські державні ЗМІ позиціонують інститут як завод із виробництва пестицидів, зокрема, живих бактерій для боротьби зі шкідниками, які загрожують капусті.

Проте аналітики, що вивчали відео з інституту, дійшли висновків, що на заводі наявне дороге обладнання, в тому числі таке, що використовують для вирощування великогабаритних живих мікробів перетворення їх на порошок для легкого розселення.

"Важко втриматися від висновку, що інститут має намір виготовляти сибірську виразку. Незалежно від того, використовують обладнання для виробництва сибірської виразки сьогодні чи ні, це може статися в найближчому майбутньому", - заявила Меліса Ханхем із Центру досліджень Джеймса Мартіна в Каліфорнії.

Американські та південнокорейські спецслужби дійшли висновків, що Пхеньян експериментував із кількома штаммами бактерій, у тому числі мікробів сибірської виразки, холери та чуми. Крім того, у крові північнокорейських солдатів, які втекли на південь у 1980-х і 1990-х роках виявили антитіла, що свідчать про наявність у КНДР вірусу віспи.

"Північна Корея мала обладнання подвійного використання, необхідне для виробництва біологічної зброї", - стверджує екс-помічник міністра оборони США з ядерних, хімічних та біологічних програм Ендрю К. Вебер.

На початку 2017 року британська компанія Amplyfi дослідила так званий "глибокий" інтернету, невидимий ​​для широкого загалу, та виявила, що Північна Корея цікавиться питаннями біодеструкції. Компанія виявила сотні тисяч запитів за термінами "експресія генів" та "послідовність нуклеїнових кислот".

Читайте також: КНДР запустила ракету на шалену висоту 4500 кілометрів. Вона долетить до всіх штатів США

Нагадаємо, 28 листопада Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети, перший з 15 вересня.

У КНДР заявили, що їхня нова балістична ракета може досягти США

Рада Безпеки ООН скликала екстрене засідання через запуск керівництвом Північної Кореї балістичної ракети.

Президент США Дональд Трамп анонсував додаткові санкції проти Північної Кореї у зв’язку з черговим запуском балістичної ракети.

Японія вже хоче придбати ракети, які можуть вдарити по КНДР.