Російські спецслужби можуть вбити Саакашвілі та Дангадзе, - прокурор

Спецслужби Російської Федерації намагаються вийти на Міхеіла Саакашвілі та його соратника Северіона Дангадзе, щоб з'ясувати деталі спілкування з українським бізнесменом Сергієм Курченком

Про це заявив прокурор у ході засідання в Печерському райсуді щодо обрання Саакашвілі запобіжного заходу, передає 112.ua.

"У зв'язку з проведенням заходів з документування злочинної діяльності Курченка, який під керівництвом ФСБ фінансував акції Саакашвілі в Україні, спецслужби РФ застосовують заходи для виходу через своїх довірених осіб в Україні на Саакашвілі та Дангадзе. Це робиться з метою встановлення громадян Росії, які можуть бути причетні до документування злочинної діяльності Курченка, Саакашвілі і Дангадзе", - сказав прокурор, пославшись на інформацію СБУ.

Він підкреслив, що є припущення, що російські спецслужби можуть вдатися до ліквідації Саакашвілі та Дангадзе для дестабілізації ситуації в Україні.

Саме для збереження життя Саакашвілі обвинувачення просить суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета. При цьому вимагає вказати свідків, з якими обвинувачений може спілкуватися. Водночас прокурор не наполягає на забороні спілкування з його прихильниками.